To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli aktualnie atakujemy... - Tora Tora Tora

Wiktor - Czw Gru 23, 2010 9:48 am
Temat postu: Tora Tora Tora
Kontynuacja idei rzuconej na ostatnim spotkaniu. Ryzyko całego wieczoru z Japonią może okazać się zbyt wielkie, dlatego zamiennie proponujemy test 4 starannie wyselekcjonowanych bottlingów w różnym wieku, z różnego rodzaju beczek. Z głównym naciskiem połozonym na destylarnię Hanyu, porównywaną do PE ;)

Koszt udziału w granicach 360-400pln za komplet próbek (4*)

1. BOW
2. Czarek
3. Pawcios
4. Paweł44
5.
6.
7.

jeszcze 3 miejsca wolne!

Czarek - Czw Gru 23, 2010 9:56 am

:lol: :lol:
no co mam powiedzieć że nie :mrgreen:

pawcios - Czw Gru 23, 2010 10:17 am

Ja chętnie, ale pod warunkiem, że będą to edycje, których nie znam... Rzuć może Wiktor listę tych, które bierzecie pod uwagę
Wiktor - Czw Gru 23, 2010 12:21 pm

To jednak lepiej wymień te, które znasz ;)
Czarek - Czw Gru 23, 2010 12:32 pm

Pawcios, przy okazji może podpowiedz godne reprezentantki beczek po sherry i bourbonie, z tych znanych Tobie oczywiście, w końcu nie musimy się ograniczać do tych nieznanych :wink:
pawcios - Pią Gru 24, 2010 2:55 pm

Po świętach napiszę, które mam, piłem, lub będę miał na dniach.

Sugerować się nie podejmuję, choćby z tego prostego powodu, że oceniłem Brorę 30yo na 5 punktów, gdzie średnia ze spotkania wyniosła 8,1. Nie to, żebym się tego wstydził, po prostu lubię mocne i wyraziste whisky, a delikatne i subtelne lubię, ale nie wyrywają mnie z butów. Bałbym się, że niechcący wsadzę Was na minę

mik_us - Pią Gru 24, 2010 9:54 pm

Nie będzie tak źle. Zapodaj coś. Sam mam smaka po jednej word degustacji. Popróbowałeś więcej niż my to możesz porównać do szkockich destylarni, która jest torfowa a która w klimacie wysoko górskim...
pawcios - Pią Gru 24, 2010 10:40 pm

Spoko, podumamy z Yurasem, bo przecież obaj się na Japońce nakręciliśmy i ciągle je kupujemy, więc może wspólnymi siłami coś podpowiemy. No i mam kolejną Karuizawę, którą mi Wiktor jeszcze w Hamburgu zanabył, a którą postanowiłem sobie pod choinką położyć i czekała aż do dziś... właśnie się poznajemy 8)
Wiktor - Sob Gru 25, 2010 2:09 pm

No i...? 8)
pawcios - Sob Gru 25, 2010 7:08 pm

Wiktor napisał/a:
No i...?

Jeśli pytasz o listę to wybacz... święta, rodzina, mikołaj... czasu brak, po świętach waść, po świętach.
Jeśli chodzi o Karuizawę to fajniutka!

Wiktor - Nie Gru 26, 2010 6:13 pm

To i dobrze ;)
pawel44 - Wto Sty 04, 2011 11:22 pm

witam
jesli można to poproszę 4*
pzdr pawel

Wiktor - Śro Sty 05, 2011 8:18 am

Zapraszamy - i czekamy na komplet ;)

[ Dodano: 18 Wrzesień 2011, 18:53 ]
Po ostatnich doświadczeniach z Japonią zamykam temat jako bardzo nierokujący pod kątem współczynnika cena/jakość... :mrgreen: