To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - www.whisky.pl

Wojtek - Pon Cze 08, 2009 8:29 am
Temat postu: www.whisky.pl
...właśnie chyba zniknęła z internetu... ;(
Wiktor - Pon Cze 08, 2009 11:07 am

Już jakiś czas temu :?
Wojtek - Pon Cze 08, 2009 11:23 am

Cóż... szkoda! A to już tak na zawsze? A może dałoby radę całą zawartość whisky.pl położyć gdzieś na serwerze bow jako dostępne archiwum? Ja tam co i raz jeszcze tam zaglądałem... pewnie nie ja jeden.
Pawcio - Pon Cze 08, 2009 1:08 pm

smutno tak jakoś , choć tam już sporo się kszaczyło.;(
Wiktor - Pon Cze 08, 2009 2:10 pm

Oczywiście że można, tylko czy Rajmund zechce?... :)
Rajmund - Pon Cze 08, 2009 3:25 pm

Wiktor napisał/a:
Oczywiście że można, tylko czy Rajmund zechce?... :)

Zechce, zechce. Tylko trzeba by troszeczkę popracować nad zaktualizowaniem tego i owego, w tym strony technicznej. Whisky.pl była nieco archaiczna z wyglądu. Ale cóż, sam robiłem <dumny> ;)

A zniknęła dlatego, że skończyła się dobra wola dobrych ludzi, do których należy domena. Niestety, nigdy do mnie nie należała, no i nigdy nie było możliwości żeby ją przejąć na własność.

Pozdrawiam,
Rajmund

Wojtek - Pią Sty 08, 2010 3:22 pm

Jakiś czas temu ktoś znalazł zawartość całej strony www.whisky.pl pod jakimś innym adresem - pamiętacie może jeszcze, jaki to był adres?
Yurek - Pią Sty 08, 2010 5:37 pm

Może o to chodzi?

http://www.cata.pl/alkohol.php?idmenu=127

Pozdrawiam

Yurek

Zirh - Pią Sty 08, 2010 5:58 pm

Wojtek napisał/a:
Jakiś czas temu ktoś znalazł zawartość całej strony www.whisky.pl pod jakimś innym adresem - pamiętacie może jeszcze, jaki to był adres?

Yurek napisał/a:
Może o to chodzi?
http://www.cata.pl/alkohol.php?idmenu=127

Uhuhu... przywaliłeś niechcący z grubej rury, Yurku ;) Nie, to nie są teksty z dawnej www.whisky.pl. To, do czego zalinkowałeś, to teksty Pana Sosińskiego, którego...hmmm... "wiedza i poglądy" wśród forumowiczów budzą spore kontrowersje 8) . Zachowanie również (plagiacik?). Porównanie wiedzy Rajmunda i owego Pana Łukasza jest raczej nieporozumieniem :lol:

Teksty z www.whisky.pl były kiedyś zindeksowane przez Google pod ckmsound... ale już ich tam nie ma. Wiktor w tej materii będzie chyba w stanie udzielić najbardziej kompetentnej odpowiedzi...

Keil - Pon Mar 01, 2010 8:25 pm

Tutaj można znaleźć zarchiwizowaną stronkę:

http://web.archive.org/we...y.pl/index.html

Rajmund - Pon Mar 01, 2010 9:54 pm

A ja niedawno znalazłem swój tekst poświęcony którejś z destylarni na... Wikipedii. Nie żeby ktoś mnie pytał o zgodę, czy coś. Nie pamiętam w tej chwili o którą destylarnię chodziło (chyba Port Ellen), a nie chce mi się przeklikiwać całej destylarnianej części Wiki w poszukiwaniu moich tekstów ;)

Pozdrawiam,
Rajmund

Czarek - Pon Mar 01, 2010 11:03 pm

byle czego nie kopiują :mrgreen:
ociec prać :?: