To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Efekt cieplarniany

Wiktor - Nie Sty 20, 2008 7:11 pm

czyli.... Lagavulin 16: At World's End :lol:

trudne to będzie zadanie...
paradoksalnie zacząłbym od sklepów monopolowych w Polsce, może ktoś dwa lata temu wziął Laga na magazyn i wybawi się go z opresji takim niespodziewanym zakupem haha - udało mi się kupić kiedyś w ten sposób autentycznego Macallana 1977 18yo i jeszcze rabat dostałem :mrgreen:

Czarek - Pon Sty 21, 2008 1:25 am

A ja już nieco ciszej pomstuję na nowego laga 16 :mrgreen:
niebawem tych praktyk zupełnie zaniecham :wink:
Brać nie gadać, relacja jakosci do ceny nieosiągalna dla konkurencji :mrgreen: :lol:

parominius - Pon Sty 21, 2008 5:13 am

Czarek napisał/a:
Brać nie gadać, relacja jakosci do ceny nieosiągalna dla konkurencji

Właśnie...mi smakowała przednio,a biorąc pod uwagę cenę za którą można ją wyszarpnąć, toż grzech jej nie nabyć.Ale trza się rychtować,gdyż za chwil kilka będzie coraz drożej...to pewne. :twisted:

windham hell - Pon Sty 21, 2008 9:43 am

Cytat:
2008 5:13 am

Godne podziwu

Czarek - Pon Sty 21, 2008 10:24 am

A ja myślałem że przeginam pisząc coś przed 2 w nocy, parominus czy ty sypiasz :mrgreen:
parominius - Pon Sty 21, 2008 2:32 pm

Czarek napisał/a:
A ja myślałem że przeginam pisząc coś przed 2 w nocy, parominus czy ty sypiasz

Wytłumaczenie owej sytuacji jest banalne..pracując w grupie patrolowo-interwencyjnej agencji ochrony w przerwie pomiędzy wyjazdami na alarmy skrobię sobie na klawierce.Lud sie ze mnie smieje,że patrze z lekkim obłędem na jakieś tam butelczyny...mam dużo nocek...ot, rebus rozwiązany....kłaniam się :twisted:

windham hell - Pon Sty 21, 2008 2:50 pm

parominius napisał/a:
Lud sie ze mnie smieje,że patrze z lekkim obłędem na jakieś tam butelczyny

To samo mam w pracy ,coś tam szepczą za moimi plecami ,pukając się w czoło ,takie drogie alkohole a piwa pić nie chce ,ale nie zejdę z jedynej słusznej drogi

pozdrawiam

parominius - Pon Sty 21, 2008 3:07 pm

A propo ludu,jest w nich jakaś budująca ciekawość tematu.Wiele razy zauważyłem kątem oka jak czają się niczym dzieci malutkie,zerkajac na monitor...ech!W duchu pierś wypinałem zadowolony.Padały jakies pytania,potem lekka konsternacja gdy nielekkie ceny owych butelczyn usłyszeli.Nawet krwi własnej upuściłem troszke, dając na dowód prawdziwości słów moich sampelka jednemu z niedowiarków(Laphroaig 10)..."wędzony bimber"-skwitował niewdzięcznik jeden,oby go własna matka..... :twisted: :twisted: :twisted: !!!!!!!!!!

Ogólnie reakcja ludu pospolitego :D jest w pytę...a ja dalej bede ich nęcił i uwodził opowiastkami.Wszak musimy rosnąć :mrgreen:

windham hell - Pon Sty 21, 2008 4:30 pm

parominius napisał/a:
A propo ludu,jest w nich jakaś budująca ciekawość tematu

dokładnie

parominius napisał/a:
a ja dalej bede ich nęcił i uwodził opowiastkami

a tu to bym troszeczkę ubarwiał... :twisted:
przecież talentu Parominiusie do słownej perswazji Ci nie brakuje :wink:

Mistu - Sob Lut 09, 2008 10:46 pm

Laphroaig 10 a to bestia, skwitował iście nieludzko, antywhiskacz hehe
Pawcio - Nie Lut 10, 2008 2:29 pm

windham hell napisał/a:

takie drogie alkohole a piwa pić nie chce ,ale nie zejdę z jedynej słusznej drogi

pozdrawiam

no może pawciowego spróbujesz??

windham hell - Nie Lut 10, 2008 9:45 pm

Pawcio napisał/a:
może pawciowego spróbujesz

Z wielką przyjemnością tym bardziej że tu i ówdzie na forum wielu zarówno bezposrednio jak i pomiędzy słowami bardzo pozytywnie mówiło o tym trunku .
Niestety gorzej z okazją tym razem odpuściłem zlot Whisky Maniax, może przy następnym spotkaniu jeżeli się zdecyduję na wyjazd .
Co do piwa, w naszym mieście jest mały browar zaopatrujący rynek lokalny ,kiedys produkował nawet niezłe piwo ale to w czsach poprzedniego systemu patronem były browary Leżajsk .Teraz o Janowskim piwie mówi się że do trzech kufli rolka papieru toaletowego gratis ,własnie w poprzednim systemie w tym browarze pracowała moja mama kurcze ten ''bukiet'' basenów w których leżakowało piwo a w szczególności odpadów -''wysłodki'' na to mówili -koszmar .
Czasami ale niezwykle rzadko lubię wysączyć pilznera Urquell :wink:

parominius - Pon Lut 11, 2008 8:12 am

Mieszkam w Czarnkowie,Birofile wiedzą iż w mieście moim ostał się browar jakich niewiele już w Polsce dycha.Nasze piwo jasne pełne i ciemne "Eire"(stara receptura Irlandzka)to naprawdę perełki wsród piw Polskich.Kto nie wierzy niech przyjedzie i "pokosztuje"...tak smakuje piwo :D
Wiktor - Pon Lut 11, 2008 11:14 am

No to zamawiamy skrzynkę na przyszłe wielkopolskie spotkanie :!:
parominius - Pon Lut 11, 2008 11:18 am

Wiktor napisał/a:
No to zamawiamy skrzynkę na przyszłe wielkopolskie spotkanie

Wiktorku,nawet i kilka....a i może mrugnę okiem do menagera i zwiedzanie owego przybytku załatwię.. :D