To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli best of coś-tam ;-) - a moze by tak wynalazki ze swiata ?

parominius - Nie Mar 30, 2008 10:08 pm

Michal napisał/a:

Yoichi 10yo / Michael Jackson - 9 / Jim Murray - 8,25
Yoichi 10yo Single Cask / Michael Jackson - 8,75 / Jim Murray - 9,25
Yoichi 15yo / Michael Jackson - 8,5 / Jim Murray - 9,25

Ogólnie pierońsko wysokie noty...coś w tym musi być :mrgreen: ...no i ten design butelek(niczym zawartość szafek w 19-to wiecznej aptece w Warszawie :twisted: )...jestem na tak...
Wyśledżmy butelczynę,potem ją rozparcelujmy.....

ukaszu - Nie Mar 30, 2008 10:27 pm

taaak. Grish, uruchom swoje kontakty :mrgreen:
parominius - Nie Mar 30, 2008 10:29 pm

ukaszu napisał/a:
Grish, uruchom swoje kontakty

Tylko przypadkiem nie zestrzel jakiegoś samolotu.... :P

ukaszu - Nie Mar 30, 2008 10:30 pm

parominius napisał/a:
ukaszu napisał/a:
Grish, uruchom swoje kontakty

Tylko przypadkiem nie zestrzel jakiegoś samolotu.... :P

wypluj te slowa bo niedlugo ma kobieta z pakunkiem leci w pl ! :mrgreen:

Maciejf - Nie Mar 30, 2008 10:34 pm

a moze jak juz eksperymentujemy to cos z Tasmanii? tylko potrzebny jest Cadenhead pod reka..

http://edinburgh.wmcadenh...ct6f5qfj8nef7q3

windham hell - Nie Mar 30, 2008 10:38 pm

Coś mi się wydaję że będą to dwa ostatnie eksperymenty tj pierwszy i ostatni :mrgreen:
ale jestem za :|

ukaszu - Nie Mar 30, 2008 10:39 pm

windham hell napisał/a:
Coś mi się wydaję że będą to dwa ostatnie eksperymenty tj pierwszy i ostatni :mrgreen:
ale jestem za :|

hah, dobrze powiedziane : D
i takze za

duzo zalezy od tego co uda sie Grish'owi znalezc, wtedy bedziemy wybierac, na razie luzne propozycje do rozpatrzenia. raczej ; )

parominius - Nie Mar 30, 2008 10:43 pm

Maciejf napisał/a:
a moze jak juz eksperymentujemy to cos z Tasmanii? tylko potrzebny jest Cadenhead pod reka..

O w kaczy kuper!...tylko nie z Tasmanii...sama nazwa zabija (TA MANIA)... :mrgreen:

Jestem za tym by wytarmośić za szyjkę flaszeczkę Yamazaki...ponoć wypada ,boć to najstarsza marka whisky w Japoni...ona była tam pierwsza...(o ile pamiętam to rok 1926? :roll: )
Optuję za taką w granicach 10-15 yo...hmm?..

Grish - Nie Mar 30, 2008 10:52 pm

Jest do zalatwienia ta sprawa :) powinienem byc w Polsce ponownie w maju, a wiec mozna do tego czasu juz ustalic liste whisky, ktore nalezy sprowadzic na nasza ojczysta ziemie :) a ja dalej zajme sie juz reszta !!
parominius - Nie Mar 30, 2008 10:55 pm

Zapodaję stronkę...mozna poglądowo-ciekawsko :mrgreen: "looknąć" na cenki...nie walą w mo..ę! :D

http://www.royalmilewhisk...p?cat_id=W_JAPA

windham hell - Nie Mar 30, 2008 10:57 pm

Ja tak niesmiało ,może dajmy spokój z Singapurem i RPA i zdecydujmy się na coś z Irlandii?
Mistu - Nie Mar 30, 2008 11:00 pm

No prosze jak towarzystwo zasmakowało w nie szkockich trunkach, hmm jednorazowo można coś skosztować, byle nie drogie bo większy potencjał zdecydowanie należy odstawić na poczet przyszłych szkockich specjałów :mrgreen:
windham hell - Nie Mar 30, 2008 11:04 pm

Mistu napisał/a:
jednorazowo można coś skosztować, byle nie drogie bo większy potencjał zdecydowanie należy odstawić na poczet przyszłych szkockich specjałów

Dokładnie :D

taishio - Pon Mar 31, 2008 11:28 am

witam
ja uważam tak Japonia ....... może być nie jest to może szczyt marzeń ale jak dla mnie w skali od 1 do 6 to takie 2,5 :) a pozostała część świata to zdecydowania porażka :mrgreen:

parominius - Pon Mar 31, 2008 2:32 pm

taishio napisał/a:
a pozostała część świata to zdecydowania porażka

Ty uważaj taishio bo naślą na ciebie wielkich,owłosionych górali Szkockich z wielkimi Dudami(?)... :mrgreen:
Wiesz co oni robią z takimi co psioczą na ich narodowy trunek?.. będą cię ganiać miesiącami z owcami po deszczowych pastwiskach gdzie będziesz żarł trawy i koniczyny. :shock: Kiedy już zdziczejesz dopuszczą do ciebie takiego kudłatego,dyszącego Barana,który................ :shock: