To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'niewiele pamiętam ale...' - fajnie wieczor wczoraj spedzilem:)

Maciejf - Czw Kwi 10, 2008 6:19 pm

nicki wymienialem z pamieci, wiec nikogo nie ominalem bo wszyscy mieszcza sie w itd :D
ukaszu nawet jesli jestes zotodziobem teraz, to za 15 lat beda o Tobie spiewac piosenki, lepiej zacznij sie przygotowywac :D

ukaszu - Czw Kwi 10, 2008 8:12 pm

Maciejf napisał/a:
nicki wymienialem z pamieci, wiec nikogo nie ominalem bo wszyscy mieszcza sie w itd :D
ukaszu nawet jesli jestes zotodziobem teraz, to za 15 lat beda o Tobie spiewac piosenki, lepiej zacznij sie przygotowywac :D

chyba o mojej watrobie, ze jeszcze funkcjonuje ;)

Maciejf - Czw Kwi 10, 2008 11:02 pm

ukaszu napisał/a:

chyba o mojej watrobie, ze jeszcze funkcjonuje ;)

dobre :lol:

zalozylbym osobny temat "Za co kochacie swoja mame", ale juz tam..

Moja mama(znowu mowie o sobie :roll: ) wlasnie wrocila z dalekiej pozdrozy i przywiozla mi co...Balvenie 15 yo single barrel:) nie wiem jak wasze mamy ale moja np. zna sie zupelnie niezle na whisky - to jest akurat niezly temat na osobny topic, jak to jest u was w rodzinie??

nie udalo jej sie trafic to zadnego specjalistycznego sklepu wiec wziela to co nawinelo jej sie pod reke, kucze, niezle wybrala:)

bede tak sobie patrzyl przez szklo na whisky w srodku i porownywal kolor w tym z 12-letnim double cask :D chyba nie zasne :D

zreszta w ogole kwiecien moze okazac sie dla mnie miesiacem whisky bo jutro odbieram jeszcze jedna butelke od kolezanki ktora wrocila ze szkocji:):)

chyba musze zaczac robic zdjecia zeby sie nie pogobic :lol:

ukaszu - Pią Kwi 11, 2008 9:23 am

sa dwie opcje,
1, jak to kobieta - ma intuicje
2, wybiera najladniejsza butelke ; ) |wiec nastepnym razem dostaniesz aberfeldy ; )|

akurat single malt to ja wprowadzilem do domu i krzewie ta zacna fascynacje. z dobrymi skutkami

Mistu - Pią Kwi 11, 2008 12:02 pm

Badz Bruichladdich :mrgreen:
Czarek - Śro Maj 21, 2008 8:08 am

jakie wrażenia po degustacji Wiktorowych trunków, jak wiecie nieco pózniej się do nich dobierram i wielu nie brałem.
Aultmor 1990/08 SMOS oloroso od Grisha całkiem całkiem choć smak niezborny- zbyt siarczysta i cierpka z nieco wydatną goryczką nie zachwyca, za to aromat super, nawet nuta owocu czarnego bzu mi nie przeszkadza :roll: , no może na wyrost ale pod 6
Fajny Glen Garioch, mało było więc nie przesądzam sprawy ale pod 7 :wink:

Wiktor - Śro Maj 21, 2008 11:48 am

skoro Aultmore oloroso 6 to GG raczej 16 ;]
Czarek - Śro Maj 21, 2008 1:09 pm

przesadziłem z UAultmore wiem o tym :mrgreen: , ten smak jest dla mnie zagadkowy, goryczy po pierwszym razie aż nadto, ale jeszcze jej nie ścinam i stąd ta opcja do 6, zanotowałem 5 z pytaniem czy aby nie będzie lepiej przy innej okazji :lol:
a Glen Garioch jest istotnie z innej bajki, niefortunnie brałem tylko pura bez wody w nikczemnej ilości, stąd zdawkowe pod 7, wyjdzie szydło z worka już niebawcem :mrgreen:

ukaszu - Śro Maj 21, 2008 4:13 pm

ja jedynie wąchałem i i szkoda pić ; )
do tego czasu brak, chory był. dam znać jak będę po