czyli spróbuj zanim będzie za późno... - Blind Tasting #2
mik_us - Wto Lis 04, 2008 11:51 am
Podzielę się z Czarkiem.
David - Śro Lis 05, 2008 8:51 pm
Znaczy sie po wszystiemu czy coś sie jeszcze znajdzie?
oscarez - Śro Lis 05, 2008 8:59 pm
jak pisalem, moge po 50 wiec sie podziele z toba David jak chcesz
Wiktor - Śro Lis 05, 2008 10:25 pm
David a może wspólnie siądziecie z Wojciechem nad jego piątką?
David - Czw Lis 06, 2008 1:13 pm
Słuszna uwaga Wiktorze tylko nie wiem czy sie Wojciech zgodzi. DziękiOscarez, jakby mi sie nie udało "przekonac " Wojciecha, to skorzystam z propozycji.
Wojciech - Czw Lis 06, 2008 5:32 pm
Wojciech się zgodzi, po starej znajomości
David - Czw Lis 06, 2008 11:29 pm
No masz jednak Wojciech dał sie namówić.
Oscarez jeszcze raz dzięki za "poświęcenie".
oscarez - Nie Lis 09, 2008 9:54 pm
Ostatni dzwonek jesli ktos sie chce zabawic w Probki w ciemno. Moge sie podzielic po 50 ml. Niebawem Wiktor bedzie wysylac i bedzie "po ptakach"
Wiktor - Pią Lis 14, 2008 12:15 am
Zestawy są już zrobione i zasadniczo gotowe do wysyłki
ukaszu - Pią Lis 14, 2008 6:40 am
Wikotrze daj znać na PM jaki całościowy koszt jest
Wiktor - Pią Lis 14, 2008 7:41 am
Tutaj dam Odpowiedź może zainteresować jeszcze kilka osób. Zestaw po 100 - 175, po 50 - 95, wysyłka - 15 zł.
Michal - Śro Lis 26, 2008 12:26 am
No to ja pierwszy
---------1--------
Pachnie ciekawie, choć już nie tak bardzo jak po otworzeniu paczki i odkręceniu butelki.
Gruszki? Jabłka? Taki ten zapach jakiś płaskawy i schowany na dnie, delikatna, smakując praktycznie zapomniałem że nie dolałem wody.
Czuje nosem rogalika 7days z nadzieniem waniliowo szampańskim i dodatkowo kwiatki? przebłyski zielonego jabłka?
Jakieś to wszystko takie delikatne, czyżby Lowlands? hmm... miło to się pije, ot tak łyk łyk
Dla próby dolałem troszkę wody... stała się jeszcze delikatniejsza, jak dla mnie aż za bardzo, oj za bardzo, choć miła oj miła.
Finisz jakby lekko kawowy, czekoladowy, bardzo przyjemny.
Dałbym jej jakieś 5+ albo i 6-
Nie typuje co to, bo nie mam zielonego pojęcia poza podejrzeniem że jest to coś z Lowlands, o!
---------2--------
Beczka po Sherry? Pachnie całkiem słodkawo i miło, karmelowo, mjami, babka drożdżowa z rodzynkami! lekka cytrynka w tle.
W smaku... yyyh! to jest jakieś dziwne! Zapach zupełnie tego nie zapowiadał.
To jest wręcz niesmaczne, przeszła mnie nawet myśl o wylaniu do zlewu - nigdy nie miałem czegoś takiego w kieliszku.
Nie wiem jak dokładnie smakuje "przedębienie" whisky, ale mam wrażenie że to właśnie jest to.
O rany, dlaczego sobie tego tyle nalałem...gulp... :\
Wylałem... tylko końcówkę! Jakoś dziś jej nie zniosę, obiecuję zrobić sobie jeszcze jedno podejście, ale dziś leci do zlewu.
To było wczoraj, dziś wrażenia podobne, ale w smakuj już nie tak tragicznie, choć podchodzi mi blendem, takim Beam'em z lodem. Nie jest tragicznie, pić się da i będąc częstowany z grzeczności jeszcze jednego kieliszka chyba bym nie odmówił.
Whisky nie dla mnie... 3-
Zielonego pojęcia nie mam co to moze być
---------3--------
W zapachu jakieś cukierki, dokładnie nadzienie z takich czekoladowych cukierkowy, rodzynki, wanilia, białe wino, szampan, świeżość, jakaś guma do żucia.
Ciekawe... zapach podobny trochę do #2
Próbuję... Szampan! O rany, to smakuje nawet bardziej jak szampan niż białe wino! (uh, mocnawe, jakieś 50% ?)
Próbuję jeszcze raz... szampan!
Po dodaniu wody, ten tajemniczy zapach staje się... tak! szampański! Może to przez ten smak, może nie, ale czuję szampana, białe wino (tak, wiem że to prawie to samo, tylko bez bąbli) i jakby krówki (cukierki, nie te na polu).
Całkiem mi smakowała, lepiej pachniała, ale ogólnie jest ok. Szkoda tylko że nie przepadam za szampanem i białym
winem.
Ocena identycznie jak w przypadku #1 czyli 5+ albo i 6-
---------4--------
Pachnie mi jak Islay... z dziurą w środku, taką wielką. Islay z pustką, a może to tylko dym z pustką?
Sól, morze, jakieś ryby? bigos? duuużo soli, nie to raczej nie Islay.
Smakuje dość średnio, taka jakby wybrakowana Islay, podobnie jak w zapachu.
Finisz trochę jakbym zapalił papierosa, choć delikatnie, torfowość miło się przebija.
Całkiem całkiem... 4
Typuję którąś z wysp, do bycia z Islay jednak jej czegoś brakuje.
---------5--------
Pierwsze wrażenia zapachowe bardzo miłe, mimo szczypania w nos (albo CS albo już zmęczony nos) czuć delikatną sherry, karmel, słodycz.
Ciężko wąchać, dodaję wody, mimo wszystko nie mogę nic konkretnego rozpoznać, ale nie przeszkadza mi to – jest bardzo dobrze.
W smaku bardzo ciekawa, słodkawa (tak, to chyba jednak CS), po dolaniu wody jest bardzo podobnie, tylko lżej alkoholowo, miluchnie. Jest bardzo dobra, ale jakby brakowalo jej 'tego czegoś'
Bardzo przyjemny finisz, ciężko określić smak, ale jest bardzo fajnie.
Chyba najlepsza z tych pięciu, daje jej 6+
Ps. To by było tyle, czekam już na wrażenie pozostałych testerów i kolejna edycję
Czarek - Śro Lis 26, 2008 3:43 pm
no to maszyna ruszyła
ja zaledwie ruszyłem no 1, tak więc jeszcze sporo roboty
Mistu - Śro Lis 26, 2008 5:17 pm
moze byc ciekawie
Czarek - Śro Lis 26, 2008 7:17 pm
może umówmy się że notki wstawiamy po określonym przez Wiktora terminie.
zawsze to jakieś sugestie
|
|
|