BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
ukaszu - Pią Sty 11, 2008 4:20 pm
hehhehe
parominius,
powinienes pisac opowiadania, ku chwaly wody oczywiscie !
lag to takie moje postanowienia, ma byc i juz : D
Czarek - Pią Sty 11, 2008 4:29 pm
No to jestesmy w domu, i talent parominusa do sakładania zgrabnych formułek odczytany.
Moze jakieś nobilitujący tytuł koleżce przyznamy , konkurencję zostawił w polu ( o ile była )
David - Pią Sty 11, 2008 4:58 pm
Port Ellen i tango??? chyba Was Koledzy trochę poniosło
parominius - Pią Sty 11, 2008 5:18 pm
| David napisał/a: | | chyba Was Koledzy trochę poniosło | ...no właśnie,zupełnie jak w tangu
Wojciech - Pią Sty 11, 2008 5:50 pm
I komu ten Port Ellen przeszkadzał Już zamiast niego mogli zamknąć Caol Ila
Popijamy Port Ellen i nawet się nie zastanawiamy, że za czas niedaleki pojedyncze buteleczki PE zobaczymy tylko w jakimś muzeum
Czarek - Pią Sty 11, 2008 6:02 pm
Nawet zapytałem naszego wodzireja czy zna przybliżoną liczbę beczek PE na składach, strach się bać wiedzieć, podobno PE 30 Yo nie doczekamy, kroi się akcja zakupowa PE na zaś, bo za rok czy dwa to może byc bolesne jak resekcja zęba
warto przemyśleć i zrobic zapasik, jeśli do akcji przystapi kilka osób to w naszym gronie będzie niezała dawka amunicji z logo PE na przyszłe, nie aż tak znowu odległe czasy. Na pogrzebiny dla kolegów trzymać tego nie będziemy
maro - Pią Sty 11, 2008 6:14 pm
| Cytat: | | warto przemyśleć i zrobic zapasik, |
na pewno warto. Tego ostatniego sampelka PE 23 Provenance winter co go miałem naruszyć chyba zamknę w kasie pancernej a klucze wrzucę do Odry
parominius - Pią Sty 11, 2008 6:22 pm
Boże ,a komu ta snadna destylarnia przeszkadzała?...zapewne nie miłośnikom whisky...chyba że to jakiś wudumany chwyt marketingowy i podwoje PE znowu stanął na oścież..
windham hell - Pią Sty 11, 2008 11:36 pm
Pierwsza Balvenie potem Lagavulin niezły szok dla młodego organizmu ale podejście słuszne
| parominius napisał/a: | | PE to już porwie Ukaszka w prawdziwe Argentyńskie tango |
albo jak przejażdzka motorem w nocy po lesie bez świateł
parominius - Sob Sty 12, 2008 12:26 pm
..i cholernie zazdroszczę ukaszowi...pierwsza single malt wraz z tą świadomością uczestniczenia w pewnym przełomie..ciekawość połączona z ogromnym podnieceniem..tysiące niewiadomych,rozbuchane emocje...na opoja!..każdy z nas chciałby przeżyć to jeszcze raz...i już wyorażam sobie to wręcz sakralne rwanie papieru ,którym owinięta jest pzesyłka,"namaszczone" wręcz odwijanie "kapturka" z szyjki i wreszczie pełne obaw" kręcenie kora" ...czy aby nie pęknie?....ciche "ffffuum" i nochalek przy szyjce...ech!...oby miał już odpowiednie szkło na tą chwilę............
David - Sob Sty 12, 2008 2:24 pm
| maro napisał/a: | | Tego ostatniego sampelka PE 23 Provenance winter co go miałem naruszyć chyba zamknę w kasie pancernej a klucze wrzucę do Odry |
daj spokój Maro - w kasie pancernej to sie trzyma dajmondsy albo kasę, a łychę to się pije - szczegolnie tak pyszną. A co będzie jak sampelek sie rozszczelni, dostanie powietrza i PE ulegnie, nie daj Boże, zepsuciu. Twój żal byłby nieutulony.
Wojciech - Sob Sty 12, 2008 4:13 pm
Fakt, nieszczęścia się zdarzają . PE z Signatory w Julianowie był potraktowany sporą dawką powietrza i nie smakował jak Port Ellen. Ale z drugiej strony można się dobrze przygotować, 200 ml Strathisla 1961 zalakowane czeka do 2011 roku
Zresztą nie każdy Port Ellen jest pyszny, zdarzają się również paskudy Dawid świadkiem
maro - Sob Sty 12, 2008 4:43 pm
| David napisał/a: | | daj spokój Maro |
dałem. Pomyślałem właśnie podobnie i już jej nie ma. Wspaniała, chce się żyć ! Jeszcze nie trafiłem na paskudę (zawsze przed przeglądam opinie Wiktora i Rajmunda), taki jestem cwany
pozdrawiam
Wiktor - Sob Sty 12, 2008 5:01 pm
a ja powiem przekornie: paskudna to może być Glenmorangie albo Loch Lomond, PE może być co najwyżej niejednoznaczna
David - Sob Sty 12, 2008 8:55 pm
| Wojciech napisał/a: | | zdarzają się również paskudy Dawid świadkiem |
| Wiktor napisał/a: | | PE może być co najwyżej niejednoznaczna |
powiem tak: jak na łychę był niejednoznaczny a jak na PE nieprzyzwoicie słaby (ale to musiał być jakiś błąd matrixa)
|
|
|