BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
ukaszu - Pon Sty 14, 2008 11:53 am
hehe balvenie przylatuje w czwartek !
no wlasnie szkielka jeszce nie mam, bede musial sie postrzymywac a bedzie strasznie ciezko
chociaz zrobiony przez bow ranking szkielek pokazalem padre, mowi ze babcia ma podobne ! nigdy jej o to bym nie podejrzewal ; D no ale choc bedzie namiastka
z tym tangiem to ostro, pojde w tango z babcia ! w podziece za szkielko, o ! a moze, ole !
Czarek - Pon Sty 14, 2008 12:26 pm
Jedzie butla to na degustację z bardziejszego szkła pewnie coś zostanie, chyba że wraz z Padre wszystko na raz wytrąbicie , oszczędzaj ojca, jest tylko jednen
parominius - Pon Sty 14, 2008 1:49 pm
| Czarek napisał/a: | | oszczędzaj ojca, jest tylko jednen | ....albo i oświeć go bez przebaczenia,wszakże jeżeli się uda zyskasz kompana do rozbijania świnek i wspólnych degustacji,a to nie jest bez znaczenia
| ukaszu napisał/a: | | pojde w tango z babcia ! w podziece za szkielko |
..to po Lagu,wpierw pohasaj z babunią w rytm leniwych kwiecistych bobrzękiwań(Balvenie) a zobaczysz że dzięki tobie poczuje sie młodziej.......a i to nie jest bez znaczenia
Pozdrawiam serdecznie.
Mistu - Pon Sty 14, 2008 7:58 pm
Witam wszystkich. Nieśmiało przedstawię swoje imię - Marcin. Przyznam, że dopiero wchodzę w świat Whisky, oczywiscie zawsze mi smakowała lecz ograniczałem sie wyłacznie do whisky blended i napewno moje doświadczenie odnośnie tego zacnego trunku jest nikłe to mimo wszystko mam nadzieję, że czegoś sie nauczę i skorzystam z wielu rad obecnych już na tym forum osób. Dodam również, że nie miałem okazji spróbować Whisky słodowej, które wiodą na tej stronie prym, mam nadzieje, że i to powolutku sie zmieni. O moim podbojach sklepowych nie moge za wiele powiedziec bo i kolekcja jst niewielka i ogólnodostępna. Jak na razie zdecydowanie przypadła mi do gustu Chivas Regal 12 y.o. Jeśli będziecie mieli ochotę i cierpliwości by przekazać mi troszkę waszej wiedzy i upodobań smakowym będę wdzieczny.
Czarek - Pon Sty 14, 2008 8:15 pm
Witamy serdecznie swieżą krew, bedzie koko wysysać
No to żarcik (z górnej półki ) już był.
Brakiem doświadczenia i stosownej amunicji nie trzeba się przejmować, to wręcz zaleta . Wygląda na to, że dobrze trafiłeś i z usmiechem przejdziesz przez inicjacje . Są tu zawodowcy w tym zakresie , dzięki temu unikniesz niewłaściwych zakupów.
Na poczatek proponuję zapoznać się z nieprzyzwoicie wręcz przyjazną ofertą BOW http://bestofwhisky.pl/pomoc/propozycje.htm
opisy kolejnych edycji znajdziesz w dziale testing notes i coś tam pod Siebie dobierzesz.
Znajdą się też podpowiadacze, spoko spoko, ja pierwszy
Kilka z tych pozycji (na liscie) to swietne klasyki w dobrych cenach, warto się w coś zaopatrzyć i wejść w świat nieoczekiwanych rozkoszy (wiem że się powtarzam, skopiowałem ten kawałek ).
Po uwzględnieniu sugestii Wiktora zestaw startowy mógłby przyjąć kolejność :
Glenfiddich 15, Glenfarclas 21, Lagavulin 16, Laphroaig 15,
Oj chciałbym tak wystartować, ale "to se nwrati"
Mistu - Pon Sty 14, 2008 8:22 pm
Jakze cieszy opiekuncze ramie, dzieki dzieki. Rozumiem, ze nie wypada narzekac na ceny bo napewno są promocyjne a nasze(wasze) gardła wysublimowane i równiez moje powinno zapomniec o mieszanych whisky i skosztować proponowanych trunkow. Pozostaje tylko siegnac do sakiewki, wyjąc zaskurniaki i smakowac po kropli(tani zart ale zart). Dziekuje za zainteresowanie
Czarek - Pon Sty 14, 2008 8:26 pm
Jeśli chcesz kupić co taniej niz to co widnieje na liście BOW, to udaj się za Odrę, znajdź tani sklep, kup, policz ceny biletów i będziesz wiedział gdzie robic interesy
Żarty, żartami ale ceny
Mistu - Pon Sty 14, 2008 8:29 pm
Eeee tak zle nie jest, mozna ponarzekac ale mam swiadomosc ile kosztuje whisky słodowa i dziekuje ze polecone pozycje:)
parominius - Pon Sty 14, 2008 8:37 pm
Mistu witaj w skromnych progach tutejszej tawerny,a wiedz iż przybytek ten prowadzą żywe legendy polskiego whiskyświatka...Czarusia już poznałeś,do rany przyłóż chłop...ja jestem świeżutki,ale szczerze witam w cudownym świecie uisqe beatha...........no to slainte!
Mistu - Pon Sty 14, 2008 8:39 pm
A dziekuje parominius i wykladam rączke na znak pokoju:)Oczywiscie wierze w skład tutejszego forum, totez i tu sie znalazłem nieprzypadkowo
parominius - Pon Sty 14, 2008 8:44 pm
Rączkę twoją ściskam jako wróżbę dobrą....mam nadzieję iż zadomowisz się tutaj wspaniale i znajdziesz to czego szukasz.
Czarek - Pon Sty 14, 2008 8:46 pm
Rajni by nadał, łoj szkoda gadać
Wiktor - Pon Sty 14, 2008 11:01 pm
Witamy Marcina
Czarek przejął obowiązki Majordomusa zatem od siebie dodam tylko: rozgość się, poczytaj Forum i może coś w samym portalu (przegląd desytlarni autorstwa Rajmunda jest wyśmienity, w szczególności jeśli dopiero zaczynasz maltową epopeję - dział "Wiedza"), jeżeli masz pytania - pytaj śmiało, acha! zwróć uwagę na obie listy próbek jakościowych, w ten sposób nie będziesz "zmuszony" do szarżowania z miejsca na duże i jakby nie było kosztowne, butelki.
Czarek - Wto Sty 15, 2008 9:32 am
| Wiktor napisał/a: | | obie listy próbek jakościowych, w ten sposób nie będziesz "zmuszony" do szarżowania z miejsca na duże i jakby nie było kosztowne, butelki |
nic do dodania
Mistu - Wto Sty 15, 2008 9:50 am
Godne pochwały, ze interesujecie sie nowymi osobami, to cieszy i napewno milej. Nie omieszkam przejrzec wszelkie pozycje na waszej stronce. Wiktorze witaj miło i dziekuje za porady:)
|
|
|