To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Isle of Jura 10YO i Dalmore 12YO

Anonymous - Czw Sty 28, 2010 2:01 pm

Dzięki za odpowiedź, właśnie tego byłem ciekawy.

Pozdrawiam :D

rosomak - Czw Sty 28, 2010 2:41 pm

Alez nie ma za co... Pokorny sluga... :wink:

Pozdrawiam.

Pawcio - Pon Lut 01, 2010 6:24 pm

Cytat:
Pawciu - 32 nie pilem, jesli mowisz, ze bardzo dobra to kto wie moze bedzie okazja sie razem napic

zebym tak skonał na którymś spotkaniu był , bodaj czy nie Karpacz ??nawet nie przymierzając pasowałby do "młyńskich wypasów"

David - Pon Lut 01, 2010 7:33 pm

w pierwszym Karpaczu był 30 letni Dalmore, 1973, 42%, matured in Matusalem Sherry Cask i rzeczywiście był bardzo dobry :D
Wojciech - Pon Lut 01, 2010 7:36 pm

A może nawet lepszy :D W życiu lepszego Dalmore nie piłem.
rosomak - Pon Lut 01, 2010 7:53 pm

Tak, niemniej to 30 bylo nie 32... 32 jest za jakies chore pieniadze... Matuzalem z Karpacza chyba smakowal mi mniej niz innym, ale byla to mila niespodzianka po pozostalych Dalmorach, ktore niestety pilem :twisted:
Wojciech - Pon Lut 01, 2010 7:56 pm

W początkowym okresie piłem i Dalmora. Pamiętam, że kiedyś kupiłem w strefie wolnocłowej zestaw Jura, Dalmore i coś trzeciego. W tym okresie to nawet smakowało :oops:
rosomak - Pon Lut 01, 2010 8:38 pm

Tez bym sie czerwienil :twisted:
Anonymous - Wto Lut 02, 2010 8:19 am

Mnie Dalmorek oduczył picia koniaków, także chwała mu za to:)))
Wojciech - Wto Lut 02, 2010 7:25 pm

Dobry koniak to zacny trunek, z whisky się nie gryzie :mrgreen:
Anonymous - Śro Lut 03, 2010 9:30 am

Gryźć się nie gryzą, lecz jak mawia moja znajoma prowadząca pewien niezły bar - klienci dzielą się na whiskymaniaków i koniakolubów.

Z budżetowych koniaków mogę jeszcze wypić Remy Martin VSOP czy Martella Medallion, gdyż półka VS i reszta VSOP trąci za bardzo politurą, drewnem w płynie a z aromatów ma jedynie trochę wanilii. Był jeszcze kiedyś pyszny Camus Grand VSOP ale niestety nie przeżył ostatniego rebrandingu Camus.

Jednym słowem, łycha zmienia ludzi:))))