To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Polskie bottlingi

Tomek1 - Czw Kwi 02, 2020 5:17 pm

Nogreg to twoje oceny praktycznie pokrywają się z naszymi
nogreg - Czw Kwi 02, 2020 7:33 pm

A wiesz, faktycznie. Jak widać mechanicznie przeniesiona po północy punktacja się zgadza, ale bieżące porównanie już mnie przerosło. Ale ostatnio mam nawał pracy i byłem ciutkę zmęczony. Jestem ciekaw, czy ktoś jeszcze pił Linkwooda, bo ocenę opisową z WLW znalazłem, ale punkcików wtedy nie przyznałem, mogłem być wczoraj dość surowy wystawiając 3,5/10. Bo opis był dość pochlebny.
Adam Hochul - Pią Maj 08, 2020 8:35 am

Wiktor napisał/a:
Będziesz butelkował? ;)
To musisz się spieszyć, bo konkurencja nie śpi :lol:

Jeśli ktoś zna lepszy sposób na zmierzenie się z narastającym problemem sprzedawania whiskowego g...na i jeszcze nazywania go "selekcją", niż mówienie całej prawdy o swoich odczuciach i wnioskach (oczywiście mówienie "złośliwe", "zawistne", "kiblowe", "hejterskie" etc, etc.) to niech się tu i teraz z nami swoim pomysłem podzieli. Bardzo chętnie poczytam.

PS. Kryzysie, przyjdź :!:

Mam taki pomysl, z loteria na beczki... slyszalem ze formula jest sprawdzona przez niezaleznych dostawcow!

Wiktor - Pią Maj 08, 2020 9:31 am

Adam Hochul napisał/a:
loteria

Na którego padnie, ten jutro wchodzi do beczki? ;)

A w międzyczasie, "polskim światem whisky" zatrzęsła pewna nastolenia Ledaig, detronizując dokumentnie nowego Ardbega. Zainteresowanie i ekscytacja niczym papieską pielgrzymką Jana Pawła ;) Z jednej strony jak wiadomo, świadomość whisky jest na naszym rynku w powijakach (ciekawe, przez ile jeszcze lat "zawodowi" obrońcy i usprawiedliwiacze będą powoływali się na ten argument?), z drugiej jednak - może faktycznie jest się czym podniecać? Pił ją ktoś?

bartoszek - Pią Maj 08, 2020 2:06 pm

A co to Wiktorze za Ledaig.. bo jak pamiętasz jestem na punkcie tej destylarni z lekka zboczony :roll:
Wiktor - Pią Maj 08, 2020 4:13 pm

Gdzieś ty bywał Bartoszku? W Meklemburgii może? :D
Ledaig z Niedźwiedziem od TTOW. Spróbuj i napisz, co za gad.

Tomek1 - Pią Maj 08, 2020 7:01 pm

Spokojnie. Mamy to pod kontrolą.
Wiktor - Pią Maj 08, 2020 7:18 pm

...nie ma Leeedaiga, aaale i tak jest piątkooowo? ;)
bartoszek - Pią Maj 08, 2020 9:48 pm

Cytat:
Gdzieś ty bywał Bartoszku? W Meklemburgii może? :D
Ledaig z Niedźwiedziem od TTOW. Spróbuj i napisz, co za gad.

.. a gdzie ja ostatnio nie bywał, obecne czasy spowodowały sporo zmian.. Maklemburgia to wcale nie jest zły scenariusz :cool: na ten moment i na te czasy

Będąc w obowiązku obywatelskim wysłałem zapytanie w odpowiednim kierunku.. co to za nowy GAD i czemum go jeszcze w kielichu nie przechylił :evil:

Adam Hochul - Wto Maj 12, 2020 8:40 pm

Skad Rosomaku znasz Ledaigi 2009 co to maja 700xxx w numerze beczek :D ? 40 beczek tanio sprzedam
Bartek - Śro Maj 13, 2020 9:31 am

Adam Hochul napisał/a:
Skad Rosomaku znasz Ledaigi 2009 co to maja 700xxx w numerze beczek :D ? 40 beczek tanio sprzedam

Chętnie poznam ofertę na 40 tanich beczek Ledaig 2009 :) Może być tutaj na forum.

Adam Hochul - Śro Maj 13, 2020 9:55 am

Bartek napisał/a:
Adam Hochul napisał/a:

Chętnie poznam ofertę na 40 tanich beczek Ledaig 2009 :) Może być tutaj na forum.

Jakies £22 za butelke przy 12,000 butelke 700ml 55%ABV sou, £264,000, wiadomo mozna kupic pojedyncze beczki ale wychodzi drozej, circa £30 za butelke

Bartek - Śro Maj 13, 2020 10:18 am

Wyborne ceny, kiedy zatem jakiś Ledaig 2009 ze stajni MMD w cenie £30 za butelkę? Może być w ramach serii "polskie bottlingi" nie będzie to przecież pierwszy MMD dla Polski :)
Wiktor - Śro Maj 13, 2020 10:44 am

A odpier...cie się, dobrzy ludzie, od mojego stoku!

I szykujcie portfele, pierwsze bottlingi już w 2039 :idea:

Bartek - Śro Maj 13, 2020 10:51 am

Wiktor napisał/a:
A odpier...cie się, dobrzy ludzie, od mojego stoku!

I szykujcie portfele, pierwsze bottlingi już w 2039 :idea:

W 2039 po bańce to chyba za darmo nam oddasz :lol: