To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli best of coś-tam ;-) - a moze by tak wynalazki ze swiata ?

ukaszu - Pon Mar 31, 2008 2:49 pm

paro jak zwykle spowodowal ze parskanlem smiechem, oplulem swiezo umyte okno, nie mowiac o laptopie :mrgreen:
reszta swiata to pewnie taisho chodzi o te wynalazki all poza szkocja ; )

Mistu - Pon Mar 31, 2008 2:51 pm

Ja tak myślę powoli, że za duże mamy tempo ze szkockimi specjałami by ładować jeszcze kasę na yakuzę :mrgreen:

[ Dodano: Pon Mar 31, 2008 3:51 pm ]
To a propo zakupów w Hamburgu :mrgreen:

ukaszu - Pon Mar 31, 2008 4:00 pm

wszystko na to wskazuje...straszne ejst to tempo. trzeba sie wylaczyc ze spolecznosci na czas dluzej nieokreslony ;)
Wiktor - Pon Mar 31, 2008 9:20 pm

Szkoda, że nie było takich "akcji" 2, 3, czy 4 lata temu... Pomysleć, ile to wersji straciliśmy bezpowrotnie :roll:
ukaszu - Pon Mar 31, 2008 9:30 pm

Wiktor napisał/a:
Szkoda, że nie było takich "akcji" 2, 3, czy 4 lata temu... Pomysleć, ile to wersji straciliśmy bezpowrotnie :roll:

Wiktor, troszke optymizmu.
ile pieknych wersji jeszcze przed nami ;)

Wiktor - Pon Mar 31, 2008 9:36 pm

Whisky dziś już nie ta, co drzewiej ;) Popatrz Ukaszu na oceny MM bottlingów sprzed lat 20-tu. To chyba nie tylko sentyment...
Jednak głównie miałem na myśli co innego, a mianowicie ceny. Parę lat temu zupełnie przyzwoity, niezależny bottling ca. 18/20-letni był do "wyjęcia" poniżej 50 euro. Jak sprawa wygląda dziś, każdy może sprawdzić...

ukaszu - Pon Mar 31, 2008 9:45 pm

to chyba jedna z tych niewielu 'rzeczy' gdzie ze wzrostem popytu cena nie maleje
teraz, dobrze to czy zle ?
racja sadze bedzie po srodku

zawsze pzregladajac Maniakow bedzie nutka wrecz zazdrosci.
dobrze ze choc 100 mozna sprobowac, trzeba sie pocieszac

by pokrzepic lico, jak juz wspominalem. w totka wygram dobra flache stawiam ; D

parominius - Wto Kwi 01, 2008 7:50 am

To póki co odmeldowywuje się...tyle Szkockich dóbr pojawiło się na forum,że oczy puchną...świat poczeka.. :wink:
Wiktor napisał/a:
Whisky dziś już nie ta, co drzewiej

Syndrom starego wyjadacza...wymagania ztężały,srogość ocen wzmogła się,częstotliwość aprobaty spadła do symbolicznego poziomu... :)
...wszyscy tacy będziemy za czas jakiś......kurcze.. :wink:

windham hell - Wto Kwi 01, 2008 9:15 am

Cytat:
Syndrom starego wyjadacza...wymagania ztężały,srogość ocen wzmogła się,częstotliwość aprobaty spadła do symbolicznego poziomu...
...wszyscy tacy będziemy za czas jakiś......kurcze..

Całkowicie Parominiusie się zgadzam z Tobą ,ja tak mam z muzyką :
po 18 latach słuchania heavy metalu i pochodnych mało co mnie może zaskoczyć ,potrafię każdy kawełek rozebrać na czynniki pierwsze ,słuchać z osobna każdego instrumentu ,wiem co za moment będzie zagrane kto od kogo ściąga itd
Oby to nigdy się nie stało z Whisky bo w muzyce całkowicie odbiera przyjemność słuchania

parominius - Wto Kwi 01, 2008 9:27 am

windham hell napisał/a:
Oby to nigdy się nie stało z Whisky bo w muzyce całkowicie odbiera przyjemność słuchania

To nie uniknione.I chociaz powiadam,że podstawa to motywacja i wytyczanie celów to jednak zaje..stą przyprawą na chwile szcześcia jest spontan...
Istnieje we wszystkich przejawach ludzkiego jestestwa pojęcie "prze..".Przepracowanie,przetrenowanie,przesyt....panaceum zaś na to jest "przerwa,mniejsza ilość,odpoczynek,chwila postoju..."......... :mrgreen:

Opiłem się dnia któregoś tyle whisky,że ponowną miłością do niej zapałałem po dwóch tygodniach.......a tamtego dnia świetną piłem.... :D

windham hell - Wto Kwi 01, 2008 10:17 am

parominius napisał/a:
Opiłem się dnia któregoś tyle whisky,że ponowną miłością do niej zapałałem po dwóch tygodniach.......a tamtego dnia świetną piłem

Tak ,przyjemności trzeba sobie dawkować z umiarem bo inaczej powszednieją i tracą swoją wyjątkowość :D