To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli aktualnie atakujemy... - Bladnoch - składka

mik_us - Wto Lip 13, 2010 9:36 am

Dokładnie tak, mało, dobry wypust, cena jak za 19 letnią. Obawiam się tylko, że rozejdzie się w godzinach a nie w dniach jak pozostałe...
Wiktor - Wto Lip 13, 2010 1:20 pm

Full size hmmm opisy musiałyby być ścinające z nóg :mrgreen:
Tego raczej się nie spodzewam więc raczej po stówie, ale poczekajmy. I tak wszystko zależy od opinii które mam nadzieję Mikus nam tutaj wkrótce przytoczy ;)

mik_us - Wto Lip 13, 2010 1:43 pm

Takie opisy jak ma Jura ? :mrgreen:

Pierwsza opinia:

The Teaninich is a surprise find, with a lovely nose of apples and a nice taste too (the apples are unquestionable, the taste is my opinion!

Jabłuszko :)

Jeżeli Wiktor i Oscarez wybiorą Dailuaine ciemniejszego to pozostaje jeszcze 5 * do zamknięcia.

Pięć składkowych fulli się zamknęły poza forum.

Pozostaje do zamknięcia 4 * Aultmore i brakujące 5 * Inchgower. Zwiększamy udziały, czekamy na chętnych czy decydujemy się na jedną z nich ?

oscarez - Wto Lip 13, 2010 2:10 pm

Moge wziac ciemniejsza ;) blondynki mnie mniej... cholera nie to forum :oops:

Inchgowera poprosze narazie sto. Jesli potwierdzisz ze to po sherry to full.

Jabluszko nie mowi mi absolutnie nic. Gruszki i jablka to sa w Fiddiku 12yo i Glenlivet 12yo i...w ch... innych. :twisted:

Czarek - Wto Lip 13, 2010 3:39 pm

a ja potwierdzam rezerwację Teanich _full size :wink:
mik_us - Wto Lip 13, 2010 4:08 pm

The Inchgower is from a Bourban cask.
Wiktor - Wto Lip 13, 2010 6:09 pm

Copy that.
Kill'em all ;)

Czarek - Wto Lip 13, 2010 11:56 pm

poligloci czy co :wink:

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 1:06 am ]
a ja ćwiczę :lol: HP 12 yo, cask no. 6259, dist. november 1997 bottled 17th june 2010 a Bladnoch Forum Bottle
i to jest jedna z ciekawszych znanych mi młodych HP, finisz niedomaga to fakt, za to woń jest ponadnormatywna- świeża i lotna, landryny, świeża deska, skórka cytryny, wszystko w dymnej okrasie, do tego w tle słodkawy ton burbonu, a może i miodu,
mix spójny, prawie odjazdowy, ciekawy :roll:
smakowo też niczego sobie drzewno-cytrynowo-dymna, dziwne niby wytrawna i słodka zarazem, citkę mentolowa i tabaskowata - to taczej na krtani i delikatnie.
Nie jestem specjalistą od HP, ale ta wersja jest raczej nietypowa, za to zdecydowanie warta uwagi - 5.5 pkt
w konfrontacji z Bowmore 12yo DL OMC 1995-2007 wyraźnie ustępuje w smaku i końcówce. Tutaj trwałej, dymnej, pełnej i słodko-słonej.
Generalnie to samo 5.5 pkt (moze 6 ), tu niedomaga woń - jest w sumie płaska i prosta, dym i deska z kapką cytryny, ale za to koncóweczka - palce lizać, BOWMORE :mrgreen:

mik_us - Śro Lip 14, 2010 4:51 am

HP nadal jest dostępna - opisana była przy okazji oferty Bladnoch z czerwca.

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 5:56 am ]
Do oferty lipcowej doszła CI

Caol Ila Aged 25 Years @ 52.4%

Islay Single Malt
Size: 70cl
Bottled at Strength 52.4%

Hogshead No.5390
Distilled - 1st November 1984
Bottled - 8th July 2010

Your Price: £45.00

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 9:32 am ]
P.S.

Przy ostatniej składce kurs zakupu wyniósł ponad 5 zł i nie doszacowałem kosztów wysyłki po kraju. Obecnie z "pod grubego" palca przyjąłem kurs 6 zł i koszt wysyłki zaokrąglałem w górę aby nie dopłacać do naszego hobby. Jeżeli uważacie że coś nie gra w wyliczeniach to dacie znać na PW. Po podliczeniu całości jak już będę wiedział dokładnie po jakim kursie złożyliśmy się na składkową whisky i jakie były koszty wysyłki po kraju poleję zwrotnie.

Jest nas coraz więcej na forum i jeżeli jest taka możliwość aby się w przyszłości grupami-rejonami łączyć w składkach to zapraszam do zarejestrowania się na forum Bladnoch, pozwoli to zaoszczędzić również na kosztach wysyłki po kraju. Podpowiem co jak i gdzie się rejestrować oraz z kim się kontaktować w razie problemów.

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 10:07 am ]
Czasami nie ma powodu do składek poza krajem.
U nas też mamy tylko trochę młodsze:
Inchgower

oscarez - Śro Lip 14, 2010 9:55 am

mik_us napisał/a:
U nas też mamy tylko trochę młodsze:
Inchgower

ech...ponad 100euro za badz co badz jednak wykastrowana 21 latke to jednak zbyt duzo. No chyba ze wymiata. Zna ktos? Wymiata?

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 11:46 am ]
Czyli generalnie w skladki wchodza Inch, Dailuaine i Aultmore czy jeszcze cos przegapilem??
Zreasumuj to jakos Mirek bo sie gubie w tych postach.

mik_us - Śro Lip 14, 2010 10:50 am

Ja nie znam, ale jak zawsze ciekawość ciągnie do porównania np. z wypustem z Bladnoch.
Jeżeli chodzi o forum Bladnoch to zawsze są tam bieżące informacje o nowych rozlewach. Nie wiem czy są one widoczne bez zalogowania ale można spróbować tutaj

A jak już tak dużo o forum piszę to link do nowego - zapraszam - poszukiwani moderatorzy poszczególnych działów.

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 5:58 pm ]
oscarez napisał/a:

[ Dodano: Sro Lip 14, 2010 11:46 am ]
Czyli generalnie w skladki wchodza Inch, Dailuaine i Aultmore czy jeszcze cos przegapilem??
Zreasumuj to jakos Mirek bo sie gubie w tych postach.

Sytuacja składkowa jest taka:
Dailuaine dark - zostało 5 *
Inchgower - zostało 5 *
Aultmore - zostały 3 *

Pozostałych zostało po 7 * :) Mam na myśli te rozlane w czerwcu i lipcu (są one wymienione w tym wątku).

Składa się kolejna paczka tak więc można do niej jeszcze dodać 3 do 4 fulli i później się powymieniać.

oscarez - Śro Lip 14, 2010 5:41 pm

wiec wchodze po 100 w Dailuaine, Inchgowera i aultmore.
tamtych jeszcze nie probowalem, zrobie test 5 bladnochow i moze wyrobie sobie szczatki opinii czy wchodzic w full.

mik_us - Czw Lip 15, 2010 3:13 pm

oscarez napisał/a:
wiec wchodze po 100 w Dailuaine, Inchgowera i aultmore.

W przesyłce która została dziś wysłana znajduje się składkowa Aultmore - na nią był prawie komplet. Pozostałe składkowe mogą przyjść drugą wysyłką jeżeli będą chętni.

[ Dodano: Czw Lip 15, 2010 9:08 pm ]
Znalazłem naszego składkowego Aultmora w wolnej sprzedaży po 58 funtów:
http://www.whiskybase.com...&whiskyid=16995

pawcios - Czw Lip 15, 2010 8:33 pm

mik_us napisał/a:
W przesyłce która została dziś wysłana znajduje się składkowa Aultmore - na nią był prawie komplet

Jak nie masz kompletu to dopisz mnie na * i przerzucimy to jednym transportem z moim full'em, ok?

mik_us - Czw Lip 15, 2010 8:46 pm

Ok, zapisałem.

[ Dodano: Sob Lip 17, 2010 1:06 pm ]
Paczka jest już u naszych zachodnich sąsiadów.

Dailuaine i Inchgower nie zostały domknięte.

Kolejna składkowa przyjdzie z wolnym miejscem w paczce, można do niej jeszcze dołożyć coś z oferty Bladnoch.

[ Dodano: Wto Lip 20, 2010 6:17 pm ]
Składkowa Aultmore dotarła i jest gotowa do rozsamplowania.