To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - Wyprawa BOW na podbój Szkocji...

oscarez - Wto Gru 02, 2008 9:09 pm

To co chłopaki? Whiskowe spotkanie w krakowie? styczen, luty? :)
David - Śro Gru 03, 2008 10:42 am

oscarez napisał/a:
To co chłopaki? Whiskowe spotkanie w krakowie? styczen, luty?

teraz w rozkładzie jest raczej maj-czerwiec

Tomek B. - Czw Gru 11, 2008 9:48 am

Pawcio napisał/a:
Wiktor napisał/a:
Niech je ujawnią sami "łojniczy" :wink:

trzeba by Tomka i Mirka spytac czy robili foty.

Nie robiliśmy bo roztrząsalismy poważne problemy egzystencjalne :)
Pozdrowienia,
Tomek

Pawcio - Sob Gru 13, 2008 9:35 pm

wow ale numer Tomek się pojawił;) 3 lata na forum i 5 postów :)
Rajmund - Wto Lip 26, 2011 10:52 am

Pamiętacie Georgie Crawford, naszą przewodniczkę z Talisker, znajomą Fiony i zdrajczynię najbardziej wstydliwie ukrywanych tajemnic przemysłu gorzeliczego w Szkocji? Właśnie przed chwilą, zupełnie przypadkiem odkryłem, że w marcu tego roku, czyli krótko po naszej ostatniej wizycie na Islay, Georgie przeniosła się z Talisker do Lagavulin. I objęła tam funkcję Distillery Manager :) Chyba wiem gdzie pojedziemy następnym razem ;)
Zajrzyjcie tutaj: http://www.scotchmaltwhis...nnewmanager.htm - szczególnie uczestnicy pierwszej i trzeciej wyprawy do Szkocji. Na górze jest filmik z wypowiedziami starego menadżera i nowej menadżerki, a na dole - ktoś nam znany z ostatniej wizyty w Lagavulin :)

[ Dodano: Wto 26 Lip, 2011 12:03 pm ]
Kurcze, a swoją drogą... Tutaj Talisker, tam Lagavulin... Cholera, może ja rzeczywiście jestem agentem Diageo? ;-)

Wojciech - Wto Lip 26, 2011 6:06 pm

Na 100% jesteś, a jak dodasz jeszcze Oban i koalę to już :mrgreen:
Niby Skye była niedawno, ale troszkę się Georgie postarzała

Rajmund - Wto Lip 26, 2011 9:14 pm

No dobra, to chyba napiszę coś dobrego o Bowmore dla odmiany (i kamuflażu). Na przykład, że sprytnie postąpili odsprzedając Jim McEwana do Bruichladdich. Albo że blisko do nich z informacji turystycznej, więc człowiek na pewno trafi. Albo, że są na początku alfabetu, więc człowiek się nie znudzi zanim do nich dotrze... Dobrze mi idzie? ;-)
A że się Georgie postarzała? Wojciechu, gdybyś Ty musiał codziennie wypić w robocie tyle whisky... ;-)

David - Wto Lip 26, 2011 9:17 pm

Rajmund napisał/a:
A że się Georgie postarzała? Wojciechu, gdybyś Ty musiał codziennie wypić w robocie tyle whisky...

Co prawda to prawda, z Lagavulin wyszliśmy mocno przed południem, a poza kierowcą chyba nikt juz z nas nie nadawał się do pracy. :mrgreen:

Rajmund - Wto Lip 26, 2011 9:26 pm

David napisał/a:
z Lagavulin wyszliśmy mocno przed południem, a poza kierowcą chyba nikt juz z nas nie nadawał się do pracy

A przed nami jeszcze tego dnia była Caol Ila, Bunnahabhain i Ardbeg. Bidulki... Następnym razem trzeba będzie robić jedną destylarnię dziennie ;-)

Pawcio - Czw Lip 28, 2011 8:57 am

Rajmund napisał/a:
Następnym razem trzeba będzie robić jedną destylarnię dziennie Wink

tez uważam że za wcześnie wyszliśmy z Lagavulin ............. :mrgreen:

pawelb - Czw Lip 28, 2011 12:01 pm

ta,tu za wczesnie tam za pozno, a gdzie indziej wcale,szkoda
Wojtek - Czw Lip 28, 2011 1:19 pm

Pawcio napisał/a:
Rajmund napisał/a:
Następnym razem trzeba będzie robić jedną destylarnię dziennie Wink

tez uważam że za wcześnie wyszliśmy z Lagavulin ............. :mrgreen:

A ja myślę, że to był ostatni moment! I faktycznie byśmy zrobili tego dnia tylko jedną destylarnię ;)

Pawcio - Sob Lip 30, 2011 7:26 am

Wojtek napisał/a:
A ja myślę, że to był ostatni moment!

jeszcze 10 min i nikt by nas z tej piwnicy nie wypędził, w koncu nas tam było wiecej ;) )

mik_us - Sob Lip 30, 2011 10:27 am

Chłopaki, tym razem po przeczytaniu powyższego musiałem czyścić monitorek mojego Iphona.
Nastepn razem jak zagladne na BOW to będę przygotowany i będęial sciereczke ze sobą :)