|
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku
|
|
Poszukiwana butelka 0,2l Mortlach 70yo Gordon & MacPhail |
| Autor |
Wiadomość |
Rajmund
Administrator

Ulubiona whisky: już sam nie wiem...
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 7:30 pm Poszukiwana butelka 0,2l Mortlach 70yo Gordon & MacPhail
|
|
|
Jak donosi ten i ów, podczas zakończonego właśnie festiwalu whisky w Sztokholmie, ze stoiska szwedzkiego importera współpracującego z Gordon & MacPhail skradziono buteleczkę 70-letniej Mortlach. Co prawda, był to maluszek - 20cl - ale cacko to jest warte około 6000 dolarów, więc zrobiło się niezłe poruszenie.
Cóż, nie tak dawno Marcin Miller, wydawca Whisky Magazine, obiecał mi osobiście, że jak wpadnie mu w ręce butelka Mortlach 70yo G&M, to się ze mną podzieli, ale nie sądziłem, że aż tak zależy mu na naszej znajomości. Wzruszające, nieprawdaż?
A swoją drogą, tak kończy się chciwość producentów whisky. Jeszcze parę lat temu dostałem w prezencie - ot tak, bo czemu nie - m.in. buteleczkę Whisky That Cannot Be Named 50yo (tak naprawdę Glenfarclas) z Adelphi Distillery. Jakoś nikomu wtedy nie przyszło do głowy, że 50-letnia Glenfarclas może być warta tysiące dolarów. Toteż nikomu - do tej pory - nie przyszło do głowy tego kraść.
Aha, teraz rozumiecie być może moje peany na cześć edycji whisky butelkowanych przez Adelphi Distillery
Pozdrawiam,
Rajmund |
| Ostatnio zmieniony przez Rajmund Śro Paź 13, 2010 10:32 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Śro Paź 13, 2010 7:48 pm
|
|
|
Szkoda ze to tylko 20cl, ale jakaś cola, cytryna, parę kostek lodu i choć long drinki będą jak trzeba |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|