To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - Aktualności BoW (z pierwszej strony)

Rajmund - Czw Paź 30, 2014 5:40 pm

Na stronie Aktualności pojawiło się nowe:
http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=134

Zapraszam do wyrażania opinii, szczególnie tych, którzy omawiane pisemko mieli w ręku.

Wiktor - Czw Paź 30, 2014 7:37 pm

Czytanie o whisky mnie męczy ;) Zmęczyło mnie również czytanie "Whisky". Wszystkich trzech pierwszych numerów. Ale już czytanie o "Whisky" nie ;) Rajmund Reloaded ;)
To po pierwsze. Po drugie, w trakcie zgłębiania rzeczonych numerów gazetki zapamiętałem jeden lepszy moment, kiedy powiało autentyzmem, a przez moment miałem wrażenie, że mówi do mnie ktoś, kto whisky pije i kto się na niej zna. Było to w trakcie lektury opisów degustacyjnych autorstwa Sukhindera. Który, tak na marginesie, wypuścił niedawno świetną Tobermory i (ponoć) nie mniej zacnego Clynelisha.
Po trzecie i ostatnie: "Whisky" jest instrumentem marketingowym do napędzania klientów firmie będącej jej wydawcą. Nie jedynym zresztą, co dobitnie pokazały ostatnie targi w Warszawie ;) Dla nas to "tylko" tyle. Choć dla niektórych pewnie i "aż".

Islayman - Czw Paź 30, 2014 9:46 pm

Cholera, ale te laski , które prezentowały super magazyn Whisky były całkiem , całkiem :)
Wiktor - Pią Paź 31, 2014 8:53 am

Można zaprenumerować? :cool:
PawelWojcik - Pią Paź 31, 2014 9:14 am

Wiktor napisał/a:

mozna, tylko trzeba zaplacic z gory za szesc numerow :razz:

Adam Hochul - Wto Lis 04, 2014 10:16 am

PawelWojcik napisał/a:
Wiktor napisał/a:

mozna, tylko trzeba zaplacic z gory za szesc numerow :razz:

za 6 numerkow to bym zaplacil. z ktorej agencji te panie?

Wiktor - Wto Lis 04, 2014 11:06 am

The Whisky Agency oczywiście.
rosomak - Wto Lis 04, 2014 11:35 am

To temat "Aktualnosci BOW", a rozmowa oczywiscie o panienkach :lol:
Zeby byc jednak bardziej w whiskowym klimacie - kolejne aktualnosci wlasnie wrzucone:
http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=136

Tomek1 - Wto Lis 04, 2014 12:32 pm

Wiktor napisał/a:
a nikt nie pokusił się o stworzenie podobnego, wiarygodnego (!) zestawienia w języku polskim, prezentującego możliwie szeroką, porównawczą informację na temat konkretnych edycji whisky. Nad czym ubolewamy – bowiem coś takiego, jak „polski gust” w zakresie whisky słodowej, niewątpliwie istnieje.

Ale próby są. Może skrajnie niewiarygodna, a jeden z autorów najprawdopodobniej nie wie, że jest autorem. :twisted:
http://worldwhiskybase.pl/
O i nawet są nagrody: http://worldwhiskybase.pl/whiskies-nagrodzone.html (tutaj pasuje emotikona dostępna kiedyś na gg - tocząca się się głowa, łapiąca za brzuch i wybuchająca śmiechem)

PawelWojcik - Wto Lis 04, 2014 2:54 pm

przeczytalem tylko jedna (pierwsza) notke na www.wordwhiskybase.pl i mi "wystarczylo" cyt: Finisz: 8,2 Dobrej długości.
albo google kiepsko im tlumaczy, albo tam, tak jak i w tym watku glownie o Kobietach pisza ;)

Wiktor - Wto Lis 04, 2014 3:05 pm

8,2 to cale? ;)
PawelWojcik - Wto Lis 04, 2014 3:15 pm

Wiktor napisał/a:
8,2 to cale? ;)

nie. to sekundy.

Rajmund - Wto Lis 04, 2014 4:22 pm

Dzięki za laurkę, Wiktorze. ;) Gwoli rzetelności trzeba podkreślić, że moje notki robione jeszcze zanim na świecie pojawił się BoW, były robione z punktu widzenia człowieka, który dopiero co odkrył (i otworzył dla siebie) bramy do raju. Tak więc, trzeba wziąć poprawkę nie tylko na fakt, że niegdyś podstawki były generalnie lepsze (teraz jakiś punkt w dół), ale też jakiś punkt poprawki na mój ówczesny entuzjazm. I brak doświadczenia, co tu dużo mówić...
Wiktor - Wto Lis 04, 2014 4:36 pm

Heh, laurkę to wystawiliśmy właśnie takiej jednej imprezie ;)
PawelWojcik - Wto Lis 04, 2014 5:30 pm

Rajmund napisał/a:
trzeba wziąć poprawkę nie tylko na fakt, że niegdyś podstawki były generalnie lepsze (teraz jakiś punkt w dół), ale też jakiś punkt poprawki na mój ówczesny entuzjazm. I brak doświadczenia, co tu dużo mówić...

no wlasnie... jest kilka takich ciekawostek jak (przyklad "na szybko") ocena Laga 16 czy A'bunath-ow na 10-tke.
ile wtedy (2005 rok) bylo w tych ocenach entuzjazmu i jak je oceniacie teraz - z perspektywy 10-ciu lat?