|
czy kupiliście już... |
| Autor |
Wiadomość |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 8:53 pm czy kupiliście już...
|
|
|
...swój egzemplarz? |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Czarek
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Ben Nevis i Caol Ila
|
|
|
|
 |
Michal
Singlemalt Whisky Follower

|
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 4:40 pm
|
|
|
Wiktoru, czy biblie dostępne będa w sklepie BOW?
Ps. czy w takiej wersji 2010 np. są tez oceny whisky która pokazała się na rynku powiedzmy 2-3 lata temu? czy tylko te najświeższe, najnowsze? Pytam, bo nigdy biblii w rękach nie miałem |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 7:39 pm
|
|
|
Jim Murray każdorazowo wymienia pewną część notek na nowe. Wypadają najczęściej opisy niektórych spośród edycji single cask, które w naturalny sposób "znikają" z rynku wraz z upływem czasu (2-3 lata to obecnie "kosmos" dla dostępności takich whisky). Z zasady przeprowadza również "retasting" iluś-tam wersji. Dlatego aby wejść w posiadanie kompletu opisów, należałoby zaopatrzyć się we wszystkie edycje Biblii. Właśnie - należałoby... Nie mam przekonania czy ostatnie z nich są dostatecznie.. hmmm... wiarygodne? Pierwsze są mniej kontrowersyjne: autor nie chwali i nie promuje w nich "degustowania whisky bez jej picia", nie zapewnia czytelników że nie ma problemu alkoholowego nie wprowadza dodatkowo skali ułamkowej (nadal korzystając z jej kilkunastu procent!), wreszcie - jako whisky roku nie obiera (po wielokroć) Ardbeg Uigeadail...
A odpowiadając na pierwsze pytanie - tak, planujemy oferować właśnie te pierwsze edycje Biblii. |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Pawcio
Singlemalt Whisky Apostle

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 8:21 am
|
|
|
Popieram Wiktora , pierwsze wydania są mniej "kontrowersyjne" , pozycja która trzeba mieć ale ja polecam te starsze , może nie ma wszystkich Brukladichów ale daja radę;) |
_________________ Pozdrawiam.Pawcio.
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 8:25 am
|
|
|
| Pawcio napisał/a: | | Brukladichów |
DOBRE!!
|
|
|
|
 |
Pawcio
Singlemalt Whisky Apostle

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 8:29 am
|
|
|
| oscarez napisał/a: | | Pawcio napisał/a: | | Brukladichów |
DOBRE!!
|
hehehe no cóż trzeba łamac konwenanse , że niby się znamy itp.
PS kilka jest dobrych tylko trudno na nie trafić;)) |
_________________ Pozdrawiam.Pawcio.
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
Czerwek
Singlemalt Whisky Apprentice

|
Wysłany: Śro Paź 28, 2009 10:24 pm
|
|
|
Fakt, czas zobaczyc co w nowej wersji sie znajduje...
A jakis czas temu udalo mi sie na ebay dostac 4 ostatnie roczniki, dodatkowo z autografem i kilkoma slowami od autora... |
|
|
|
 |
|
|