|
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku
|
|
Aktualności BoW (z pierwszej strony) |
| Autor |
Wiadomość |
Rajmund
Administrator

Ulubiona whisky: już sam nie wiem...
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 5:40 pm
|
|
|
Na stronie Aktualności pojawiło się nowe:
http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=134
Zapraszam do wyrażania opinii, szczególnie tych, którzy omawiane pisemko mieli w ręku. |
_________________ Pozdrawiam,
Rajmund |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 7:37 pm
|
|
|
Czytanie o whisky mnie męczy Zmęczyło mnie również czytanie "Whisky". Wszystkich trzech pierwszych numerów. Ale już czytanie o "Whisky" nie Rajmund Reloaded
To po pierwsze. Po drugie, w trakcie zgłębiania rzeczonych numerów gazetki zapamiętałem jeden lepszy moment, kiedy powiało autentyzmem, a przez moment miałem wrażenie, że mówi do mnie ktoś, kto whisky pije i kto się na niej zna. Było to w trakcie lektury opisów degustacyjnych autorstwa Sukhindera. Który, tak na marginesie, wypuścił niedawno świetną Tobermory i (ponoć) nie mniej zacnego Clynelisha.
Po trzecie i ostatnie: "Whisky" jest instrumentem marketingowym do napędzania klientów firmie będącej jej wydawcą. Nie jedynym zresztą, co dobitnie pokazały ostatnie targi w Warszawie Dla nas to "tylko" tyle. Choć dla niektórych pewnie i "aż". |
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Islayman
Singlemalt Whisky Follower I love it!

Ulubiona whisky: Glen Ord
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 9:46 pm
|
|
|
Cholera, ale te laski , które prezentowały super magazyn Whisky były całkiem , całkiem |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Pią Paź 31, 2014 8:53 am
|
|
|
Można zaprenumerować? |
Wiktor
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
PawelWojcik
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: PE & coke
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2014 9:14 am
|
|
|
| Wiktor napisał/a: | Można zaprenumerować? |
mozna, tylko trzeba zaplacic z gory za szesc numerow |
_________________ serdecznie pozdrawiam spod dywanu,
ja. |
|
|
|
 |
Adam Hochul
Singlemalt Whisky Crusader SM in Campbeltown

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 10:16 am
|
|
|
| PawelWojcik napisał/a: | | Wiktor napisał/a: | Można zaprenumerować? |
mozna, tylko trzeba zaplacic z gory za szesc numerow |
za 6 numerkow to bym zaplacil. z ktorej agencji te panie? |
_________________ Doing does |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 11:06 am
|
|
|
| The Whisky Agency oczywiście. |
Wiktor
|
|
|
 |
rosomak
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Brora
|
|
|
|
 |
Tomek1
Singlemalt Whisky Inquisitor

Ulubiona whisky: Springbank
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 12:32 pm
|
|
|
| Wiktor napisał/a: | | a nikt nie pokusił się o stworzenie podobnego, wiarygodnego (!) zestawienia w języku polskim, prezentującego możliwie szeroką, porównawczą informację na temat konkretnych edycji whisky. Nad czym ubolewamy – bowiem coś takiego, jak „polski gust” w zakresie whisky słodowej, niewątpliwie istnieje. |
Ale próby są. Może skrajnie niewiarygodna, a jeden z autorów najprawdopodobniej nie wie, że jest autorem.
http://worldwhiskybase.pl/
O i nawet są nagrody: http://worldwhiskybase.pl/whiskies-nagrodzone.html (tutaj pasuje emotikona dostępna kiedyś na gg - tocząca się się głowa, łapiąca za brzuch i wybuchająca śmiechem) |
|
|
|
 |
PawelWojcik

|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 2:54 pm
|
|
|
przeczytalem tylko jedna (pierwsza) notke na www.wordwhiskybase.pl i mi "wystarczylo" cyt: Finisz: 8,2 Dobrej długości.
albo google kiepsko im tlumaczy, albo tam, tak jak i w tym watku glownie o Kobietach pisza |
ja. |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 3:05 pm
|
|
|
8,2 to cale? |
Wiktor
|
|
|
 |
PawelWojcik

|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 3:15 pm
|
|
|
| Wiktor napisał/a: | 8,2 to cale? |
nie. to sekundy. |
ja. |
|
|
|
 |
Rajmund
Administrator

Ulubiona whisky: już sam nie wiem...
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 4:22 pm
|
|
|
Dzięki za laurkę, Wiktorze. Gwoli rzetelności trzeba podkreślić, że moje notki robione jeszcze zanim na świecie pojawił się BoW, były robione z punktu widzenia człowieka, który dopiero co odkrył (i otworzył dla siebie) bramy do raju. Tak więc, trzeba wziąć poprawkę nie tylko na fakt, że niegdyś podstawki były generalnie lepsze (teraz jakiś punkt w dół), ale też jakiś punkt poprawki na mój ówczesny entuzjazm. I brak doświadczenia, co tu dużo mówić... |
Rajmund |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 4:36 pm
|
|
|
Heh, laurkę to wystawiliśmy właśnie takiej jednej imprezie |
Wiktor
|
|
|
 |
PawelWojcik

|
Wysłany: Wto Lis 04, 2014 5:30 pm
|
|
|
| Rajmund napisał/a: | | trzeba wziąć poprawkę nie tylko na fakt, że niegdyś podstawki były generalnie lepsze (teraz jakiś punkt w dół), ale też jakiś punkt poprawki na mój ówczesny entuzjazm. I brak doświadczenia, co tu dużo mówić... |
no wlasnie... jest kilka takich ciekawostek jak (przyklad "na szybko") ocena Laga 16 czy A'bunath-ow na 10-tke.
ile wtedy (2005 rok) bylo w tych ocenach entuzjazmu i jak je oceniacie teraz - z perspektywy 10-ciu lat? |
ja. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|